Over ons

KRC Rolling is een sportvereniging, we willen wel winnen, maar vooral samen heel veel leuke en sportieve dingen doen.

Kunstrolschaatsclub 'Rolling' (KRC Rolling) houdt zich bezig met kunstrolschaatsen. Het kunstrolschaatsen is heel goed te vergelijken met het kunstschaatsen op het ijs, zoals u dat weleens ziet op televisie.

KRC Rolling is een actieve vereniging. Naast de ‘gewone’ trainingen en uiteraard de wedstrijden, organiseert de vereniging allerlei andere activiteiten en evenementen, zoals rollerdisco’s, clubdagen, optredens, workshops, promoties en een wervelende Kerstshow. Elk jaar is deze show een daverend succes. Aan deze show doen vrijwel alle jonge leden mee. De voorbereiding neemt dan ook een heel jaar in beslag. De organisatie coordineert de plannen, de trainsters zetten alle nummers in elkaar, ouders naaien de kostuums, de bouwploeg maakt de decors en zo is bijna iedereen er mee bezig.

Natuurlijk nemen we ook deel aan diverse door de bond georganiseerde wedstrijden: landelijke wedstrijden, regionale wedstrijden en Nederlandse Kampioenschappen. Binnen KRC Rolling is er een gezond streven om goede resultaten te bereiken, op elk niveau. Er wordt veel aandacht besteed aan de breedtesport, maar er is ook ruimte om topsport te ontwikkelen. Bij KRC Rolling moet iedereen aan zijn of haar trekken kunnen komen.