Kunstrolschaatsen

Kunstrolschaatsen is een hele moeilijke sport. Veel vaardigheden komen in deze sport bij elkaar. Choreografie, conditie, concentratie, uitstraling, durf en lef.
Binnen het Kunstrolschaatsen hebben we verschillende disciplines. Elke discipline heeft zijn eigen vaardigheden en technieken. Veel leden kiezen ervoor om meerdere disciplines te volgen.

 

Vrijrijden is waarschijnlijk de meeste bekende en de meest spectaculaire discipline. In kür vorm worden sprongen en pirouettes afgewisseld met choreografie en technisch voetenwerk.

Figuurrijden is een discipline waar je verplichte onderdelen uitvoert op lijnen. Deze onderdelen wisselen elkaar regelmatig af, wat deze discipline erg moeilijk maakt. Bij figuurrijden is een juiste houding erg belangrijk daar men de onderdelen enkel uit kan voeren wanneer deze klopt.

Roldansen is erg populair geworden in Nederland. Het roldansen bestaat uit verschillende onderdelen. Zo doet men verplichte dansen (denk aan wals, tango etc) en in een later stadium komt hier ook een vrije dans bij. Tijdens deze vrije dans is een ieder vrij om zelf een thema en muziek te kiezen en in kür vorm voor publiek en jury uit te voeren

Show doe je met een team van 4 tot 24 rijd(st)ers. Met het team voer je een dans uit die aan veel criteria moet voldoen. Belangrijkste is dat elk individu zijn vaardigheden goed onder controle heeft, maar met elkaar het kan laten zien. Timing is erg belangrijk.

Tijdens de jaarlijkse kerstshow doen alle leden, van jong tot oud, mee. Hiervoor trainen we een aantal maanden lang, waarin we de nieuwe leden kennis laten maken met show. 

Hieronder een video van KRC Rolling, die met de "Grote Groep Confession" Nederlands kampioen zijn geworden in 2020

Wellicht is het je al opgevallen, KRC Rolling heeft tijdens Hollands Got Talent 2020 een korte dans laten zien.

Kijk de auditie terug.

Hieronder zie je een korte impressie wat Kunstrolschaatsen inhoud, die ZappSport heeft gemaakt bij ons op de club.